+ 420 734 428 555
Volejte po-pá 9:00-17:00
  • Gua Sha kámen: Neobyčejný kámen, který tvaruje obličej!

    Co je to Gua Sha a jaké má využití?Gua Sha je plochý kámen o velikosti zhruba poloviny dlaně, který má své kořeny v tradiční čínské masáži. Dnes už se dávno dostal za hranice Číny a těší se popularitě po celém světě jako nástroj pro masáž obličeje. Podporuje odvod toxinů, stimuluje produkci kolagenu a zlepšuje cirkulaci…

    Autor: Jan Zámečník  |   Zvěřejněno: 30. 9. 2024  |  Aktualizováno: 30. 9. 2024  |

    Co je to Gua Sha a jaké má využití?

    Gua Sha je plochý kámen o velikosti zhruba poloviny dlaně, který má své kořeny v tradiční čínské masáži. Dnes už se dávno dostal za hranice Číny a těší se popularitě po celém světě jako nástroj pro masáž obličeje. Podporuje odvod toxinů, stimuluje produkci kolagenu a zlepšuje cirkulaci krve v pokožce, čímž zlepšuje její zdraví.

    Kameny Gua Sha mají tvar srdce nebo kapky a vyrábějí se z polodrahokamů, jako je růženín, nefrit nebo křemen. Říká se, že tyto kameny mají specifické účinky na pleť, každý nějaké jiné.

    Masáž Guasha může při pravidelném používání pomoci zmenšit otoky a redukovat vrásky a dodat pleti zdravou barvu a svěží vzhled. Každodenní 5–10 minut dlouhá masáž přispívá k detoxikaci a lepšímu zásobování pokožky živinami, což vede k mladistvé a pružné pleti. Navíc také podporuje lymfatickou drenáž a zlepšuje vstřebávání pleťových produktů. Na krku a šíji pomáhá uvolnit svalové napětí.

    pexels pavel danilyuk 6417996 edited scaled

    Jaký typ Gua Sha zvolit pro vaši pleť?

    Výběr správného typu Gua Sha závisí na vašem typu pleti a jejích potřebách – každý typ pleti je malinko jiný a potřebuje něco jiného. Různé polodrahokamy, ze kterých jsou vyrobeny Gua Sha kameny, mají podle tradice různé účinky. Připravili jsme si pro vás jejich stručný přehled:

    1. Růženín – pro podrážděnou pleť

    Růženín je spojován s láskou a pozitivní energií. Tento růžový kámen má uklidňující účinky, které pomáhají snížit stres a uvolnit napětí. Gua Sha z růženínu je ideální pro podrážděnou nebo problematickou pleť, kterou svou energií uklidňuje a pomáhá jí znovu ožít. Při pravidelné masáži růženínem vaše pleť získá lepší odolnost vůči nepříznivým vlivům.

    karly thompson mGKBxiFXieM unsplash 1

    2. Černý jadeit – pro mastnou a citlivou pleť

    Černý jadeit je známý svými čistícími účinky a schopností bojovat proti zánětům. Tento kámen je vhodný pro mastnou a citlivou pleť, kterou zklidňuje a pomáhá jí vyvážit. Díky svému antibakteriálnímu působení může snížit záněty a předcházet tvorbě nedokonalostí.

    content pixie 7K4mlDH6wZo unsplash 1

    3. Zelený jadeit – pro harmonii a rovnováhu

    Zelený jadeit nejčastěji potkáte ve spojení s rovnováhou a harmonií. Kámen Gua Sha z růženínu zklidňuje pleť i mysl a je vhodný pro všechny, kteří chtějí zlepšit stav své pleti a uvolnit napětí v obličeji. Skvěle působí také proti otokům a nečistotám – díky tomu bývá univerzální volbu mnoha lidí.

    pexels skylar kang 6045176

    4. Křemen – pro normální a smíšenou pleť

    Čirý křemen se doporučuje pro každodenní péči o normální a smíšenou pleť. Má zklidňující účinky a pomáhá pleť krásně a přirozeně rozzářit.

    pexels polina kovaleva 5928039

    Návod na masáž obličeje kamenem Gua Sha

    A jak na správnou masáž těmito kameny? Jaká je masážní technika s Guasha? Postup je docela jednoduchý a když ho správně dodržíte, i velmi příjemný a efektivní. Pojďme se spolu podívat, jak se to dělá:

    1. Čištění pleti: Před začátkem masáže si důkladně vyčistěte obličej, abyste odstranili make-up a nečistoty. Nechcete si to přece všechno zatlačit do pórů a ucpat si je. Nezapomeňte ani na očištění svého kamene, dobře ho před použitím opláchněte.
    2. Aplikace pleťového oleje: Aby vám kámen po pokožce nedřel a nevytvářeli jste zbytečný stres a zarudnutí obličeje, naneste si po obličeji několik kapek pleťového oleje. Pro suchou pokožku je ideální mandlový nebo kokosový olej, pro mastnou pak arganový či jojobový olej.
    3. Masáž obličeje: Kámen držte pod úhlem přibližně 45 stupňů a jemně ho táhněte od středu obličeje směrem ven, vždy s lehkým tlakem. Začněte od čela dolů a zaměřte se postupně na čelo, oblast pod očima, tváře a linii čelisti. Tím podpoříte odvod toxinů a lymfatickou drenáž.
    4. Masáž krku: Pokračujte s masáží krku. Znovu táhněte kámen od dolní části krku směrem nahoru. Tím podpoříte krevní oběh a pružnost pokožky.
    5. Čištění kamene: Po masáži kámen vždy očistěte pod tekoucí vodou a jemným čisticím prostředkem, aby byl připraven k dalšímu použití.

    Tipy pro lepší účinek

    Pro extra osvěžující zážitek zkuste kámen před použitím na několik minut vložit do lednice. Studený kámen ještě více oživí vaši pleť a sníží otoky.

    Zanechte první komentář

    Pečtěte si další články z našeho blogu:

    Poslední recenze našeho obchodu

    Powered byCusRev
    4,9
    Založeno na 128 recenzích
    1-10 z 128 recenzí
    1. R

      Skvělá spolupráce.

    2. A

      Rychlé doručení, balík nepoškozen, není co vytknout.

    3. J

      dobrý

    4. A

      Rychlé dodání.

    5. HŠ

      Super doporučuji

    6. P

      vše proběhlo promptně a ke spokojenosti

    7. EK

      Vše super jako vždy 😉

    8. ZB

      Spokojenost

    9. O

      Rychlé dodání se zvolenou přepravou do Boxu

    10. LZ

      Spokojenost. Rychlost dodání

    1 2 13 »
    Všechny recenze
    Obsah Vašeho košíku